Darmowa dostawa

Już dla zamówień od 200zł

Szybkie płatności

Zapłać online kartą i przelewem

Kupuj przez całą dobę!

Odbierz kiedy chcesz

Na poczcie, w kiosku, a nawet na stacji Orlen

Na trądzik

Sortuj :  
Mydełko z nanosrebrem

Mydełko naturalne z nanosrebrem »

Mydełko naturalne zostało opracowane przez lekarza dermatologa. Zawiera w swoim
składzie nanosrebro oraz substancje lecznicze Boric Acid oraz Prevacare.



Ta innowacyjna formuła pozwala na zapobieganie rozwojowi zmian skórnych oraz
skuteczne wspomaganie leczenia infekcji bakteryjnych, grzybiczych oraz
wirusówych skóry.



Nanosrebro jest naturalnym, bardzo efektywnym antybiotykiem hamującym wzrost i
podział ponad 650 chorobotwórczych szczepów bakterii. Zapobiega także
powstawaniu szczepów opornych. Wykazuje również działanie przeciwwirusowe,
przeciwgrzybicze i przeciwpleśniowe.



W 1 cm3 mydła znajduje się około 600 bilionów (600x1012) drobin srebra.



Mydełko naturalne z nanosrebrem nie zawiera detergentów, barwników, kompozycji
zapachowych.



Mydełko naturalne zalecane jest:

- do mycia i codziennej pielęgnacji osób dorosłych i dzieci powyżej 3 roku życia

- do higieny intymnej

- dla alergików

- przy leczeniu zmian trądzikowych (wspomaga redukcję trądziku)

- przy łupieżu

- w celu eliminacji nieprzyjemnego zapachu potu

- dla osób korzystających ze wspólnych łazienek, kapielisk, basenów, solariów

- pracownikom placówek medycznych oraz farmaceutom, mającym stały kontakt z
chorymi



Działanie:

* działa antybakteryjne
* łagodzi stany zapalne skóry
* pomaga zachować naturalne pH
* dokładnie oczyszcza skórę
* nie podrażnia i nie powoduje uczuleń
* zapobiega powstawaniu grzybicy stóp i paznokci
* tworzy na skórze niewidzialną powłokę ochronną
* zapobiega powstawaniu nieprzyjemnego zapachu potu
* wspomaga gojenie się ran



Skład: Sodium Tallowate, Sodium Cocoate, Aqua, Glycerin, Sodium Chloride, Sodium
Hydroxide, Tetrasodium Etidronate, Boric Acid, Isopropyl Alcohol, Propyl
Alcohol, Alcohol, Nanosilver.



Zawartość opakowania: 100 g.



Producent: Vinsvin Sp. z o.o.

Do koszyka
7,10 zł
Biszofit Połtawski - balsam na łuszczycę

Biszofit Połtawski Elit - balsam mineralny na łuszczycę


Biszofit to preparat pochodzenia naturalnego, wydobywany w regionie Połtawskim na Ukrainie. Jest on pozyskiwany z głebokości 2,4 tysiąca metrów i stanowi pozostałość po odparowaniu Morza Prehistorycznego. Czas jego powstania to 200 milionów lat temu. Biszofit to bogactwo składników mineralnych a głębokość położenia czyni go wolnym od wszelkich zanieczyszczeń. Biszofit zawiera skoncentrowany roztwór mineralny bromu, żelaza, chloru, magnezu, jodu i in.

Biszofit Połtawski w postaci balsamu to naturalne minerały i mikroelementy z dodatkiem olejków eterycznych: eukaliptusowego, jodłowego, sosnowego oraz jałowcowego. Biszofit Połtawski przeznaczony jest do stosowania, jako preparat wspomagający, przez osoby dotknięte problemem łuszczycy. Preparat wpływałby łagodząco na dokuczliwe objawy i przywracałby skórze równowagę mineralną.
Preparat można również stosować w dolegliwościach reumatycznych, bólach stawów i kręgosłupa, bólach i przykurczach mięśni, jak również w zapaleniu żył kończyn dolnych. Łagodziłby również bóle mięśniowe po ciężkiej pracy fizycznej czy wysiłku sportowym.

Stosowanie: 2-5 ml do lekkiego masażu pod koc elektryczny, 5-10 ml na kompres.
Łuszczyca skóry na innych niż głowa częściach ciała – stosowanie: preparat rozprowadzać w miejscach tego wymagających lekko wmasowując, czynność można powtarzać kilka razy w ciągu dnia. W przypadku zbyt dokuczliwego szczypania preparat można początkowo rozcieńczać wodą starając się by stopień rozcieńczenia był jak najmniejszy. Po ustąpieniu objawów stosować profilaktycznie raz, dwa razy w tygodniu.
100 ml preparatu zawiera 36-42 g minerału.
Skład: chloride, magnesium, sulfate, bromide, calcium, potassium, hydrocarbonate, odine, ortoborik acid, metasilic acid.
Zawartość opakowania: 150 ml.
Do koszyka
12,50 zł
Kailas: Trądzik? Już zapomniałam.

Kailas - przeciwtrądzikowy krem z himalajskich ziół.

Unikatowy skład, połączonych rzadkich esencji ziołowych , roślin rosnących w Himalajach. Kailas dzięki temu zawdzięcza swoje wspaniałe własności i działanie.
Krem przeciwdziała zanieczyszczeniom skóry takim jak: trądzik, kurzajki, pryszcze. Stosowany jest również do pielęgnacji skóry skłonnej do grzybic i pęknięć, jak również w kosmetyce skóry odbytu. Lagodzi skutki ukąszeń owadów, podrażnień skóry po goleniu i depilacji.

Właściwości kremu : antybakteryjne, oczyszczające,regeneracyjne, odżywcze.

ph/9,5
 
produkt ayurvedyjski.
Do koszyka
28,70 zł
Olej z uczepu trójlistkowego

Olej z uczepu trójlistkowego do pielęgnacji skóry to naturalny środek
kosmetyczny do skóry wrażliwej, skłonnej do alergii.

W jego skład wchodzą:

 

  • flawonoidy
  • kumaryny
  • garbniki
  • olejek eteryczny
  • karetonoidy
  • kwasy organiczne
  • sole mineralne i witaminę C


Olej z uczepu trójlistkowego stymuluje przemianę materii w komórkach, likwiduje
zaczerwienienia,

świąd, stany zapalne, zapobiega podrażnieniom, przywraca skórze jędrność i
świeżość.



Zastosowanie:

 

  • stany zapalne skóry
  • wypryski alergiczne
  • trądzik
  • łuszczyca
  • odparzenia
  • łojotokowe zapalenie skóry
  • łupież
  • demakakijaż twarzy i rzęs (odżywia i wzmacnia)




Sposób użycia: do codziennej pielęgnacji twarzy i ciała naniesć niewielką ilość
oleju i delikatnie wmasować.

Przy swędzeniu, stanach zapalnych skóry wacikiem nasączonym olejem smarować
zmienione chorobowo miejsca 2-3 razy dziennnie.

Do pielęgnacji skóry głowy dwa razy w tygodniu niewielką ilość oleju wetrzeć we
włosy 20-30 minut przed myciem.

Do pielęgnacji skóry niemowląt zalecane są kąpiele 10 ml oleju dodać na wanny
wody.

Do demakijażu na zmoczony w ciepłej wodzie wacik nanieść 2-3 krople oleju i
delikatnie oczyścić

skórę twarzy, powiek oraz rzęsy.



Skład (INCI): Bidens Tripartita Leaf Oil Extact.



Zawartość opakowania: 100 ml.



Preparat zarejestrowany w KSIOK, Nr.RK339578/2012



Producent: Nami Sp. z o.o.

Do koszyka
25,90 zł
Boniderm Ojca Grzegorza

Boniderm - stop problemom skórnym


Inna nazwa preparatu to pomada O. Grzegorza.
To ziołowe mydło zostało opracowane przez Laboratoria Medycyny Naturalnej w Żywcu. Recepturę przygotowano z myślą o osobach o problemowej, alergicznej skórze. Preparat przeznaczony jest do mycia skóry w trądziku pospolitym, wyprysku alergicznym i niealergicznym, łojotokowym zapaleniu skóry, łupieżu łojotokowym, pęcherzycy łojotokowej i rybiej łusce. Polecany jest do stosowania przez osoby o przetłuszczającej się skórze. To mydło lecznicze stosować można również na skórę głowy w przypadku łupieżu łojotokowego.

Mechanizm działania preparatu polega na usuwaniu z powierzchni skóry wapniowych i magnezowych soli kwasów tłuszczowych, dzięki temu ułatwione jest uwalnianie wydzieliny z gruczołów łojowych. Składniki preparatu niszczą środowisko bytowania bakterii i grzybów chorobotwórczych. Ponadto preparat usuwa z powierzchni skóry jony metali ciężkich. Działa łagodnie keratolityczne i przeciwzapalnie.

Przeciwwskazania: uczulenie na składniki preparatu.

Skład: Aqua, Sodium Tollowate, Arctium Lappa Root Extract, Sodium Citrate, Acorus Calamus Rhizome Extract, Saponaria Officinalis Root Extract, Chamomilla Matricaria Flower Extract, Urtica Dioica Leaf Extract, Disodium EDTA, Sodium Hydroxide.

Właściwości preparatu zostały potwierdzone badaniami przeprowadzonymi w Klinice Dermatologii Akademii Medycznej w Białymstoku.


Pojemność 200 ml

Do koszyka
15,00 zł
Olej arganowy - złoto z Maroka

Olej arganowy

Olej arganowy wytwarzany jest z owoców arganii żelaznej (Argania spinosa) rosnącej w Maroku. Pochodzi z upraw kontrolowanych biologicznie, co zapewnia jego najwyższą jakość oraz czystość biochemiczną.
Olej arganowy zwany jest płynnym złotem z powodu jego silnego działania regenerującego i wzmacniającego skórę, włosy oraz paznokcie.

Olej arganowy:


- chroni skórę przed nadmiernym światłem słonecznym
- neutralizuje wolne rodniki
- chroni tkankę łączną
- przyśpiesza regenerację skóry
- wspomaga gojenie się poparzeń (w tym słonecznych)
- wskazany przy trądziku, egzemach, ospie wietrznej oraz pęknięciach skóry

Olej arganowy można wykorzystywać:
- do masażu pielęgnacyjnego ciała oraz łączyć z innymi naturalnymi olejkami lub kremami.
- można także zastosować go do pielęgnacji włosów. Niewielką ilość olejku wmasować we włosy i po 30 minutach zmyć szamponem - ze względu na silne właściwości regeneracyjne jest idealny do pielęgnacji dłoni i paznokci. Należy wmasować go w skórę dłoni i w paznokcie i odczekać do jego wchłonięcia

Uwaga!

Olej arganowy posiada charakterystyczny zapach.
Olej arganowy nie został poddany rafinacji, filtrowaniu oraz nie zawiera dodatków chemicznych oraz zapachowych.

Opakowanie zawiera 100 ml, 100% oleju arganowego

Producent: MTS

Do koszyka
25,90 zł
Zioła szwedzkie - maść

Maść z ziołami szwedzkimi

Receptura oparta na ziołach słynnej zielarki Marii Treben.

Maść z ziół szwedzkich nie zawiera: parabenów, mentolu, alkoholu, sztucznych barwników,
substancji zapachowych.

Naturalne składniki to między innymi: Vitis Vinifera Seed Oil, Cera Alba,
Lanolin, Chamomilla Recutita Extract, Tocopherol, Artemisja, Absinthium
Extract, Camphor, Angelica Archangelica Extract, Curcuma Zedoaria Root
Extract, MannaCannelata, Commiphora Myrtha Extract, Carlina Acaulis Root
Extract, Cinnamonum Zeylanicum Extract, Elettaria Cardamomum Extract,
Valeriana Officinalis Extract, Crocus Sativus Extract, wosk pszczeli.

Działanie rozgrzewające, podobne do ziół szwedzkich w płynie. Stosowanie
zewnętrzne. Smarować dowolną ilość razy na dobę , nie wymaga stosowania
okładów. Nie barwi. Stosować na małe jak i na większe partie skóry.


Opakowanie 100g.

Importer Sunniva Med.

Do koszyka
45,90 zł
Olejek Manuka

Olejek Manuka - nowozelandzki skarb

Olejek manuka jest pozyskiwany z rośliny o nazwie Leptospermum scoparium, z
rodziny mirtowatych Myrtaceae. Roślina występuje w Australii i Nowej
Zelandii.
Składniki czynne olejku to terpeny, seskwiterpenole oraz trójketony.
Olejek manuka ma silne działanie przeciwbakteryjne. Może być używany w różnego
rodzaju infekcjach, w opatrywaniu ran oraz skaleczeń. Jest także pomocny w
trądziku, łupieżu, łojotoku i łuszczycy. Zapobiega również nadmiernej
potliwości.

Dzięki działaniu przeciwzapalnemu i przeciwbólowemu olejek manuka stosuje się
przy bólach reumatycznych i artretycznych oraz w bólach mięsni i kręgosłupa.
Nadaje się również do przeciwdziałania odleżynom.

Ponadto działa korzystnie w zaburzeniach systemu nerwowego, łagodzi stres oraz
bóle głowy i wpływa korzystnie na reakcje alergiczne. Może być stosowany po
ukąszeniach owadów, w przypadku poparzeń słonecznych.

Skład: olejek manuka, olejek ze słodkich migdałów, farnesol, limonene,
linalool, benzyl benzoate.

Zawartość opakowania: 10 ml.

Producent: Profarm Sp. z o.o.- Lębork

Do koszyka
13,70 zł
na stronę      1 - 12 z 30