Ksylitol zalecany dla diabetyków
Ksylitol jest stosowany w przemyśle spożywczym do słodzenia oraz jako dodatek do
żywności, przede wszystkim gum do żucia i cukierków. Ze względu na niski indeks glikemiczny (40% mniej kalorii niż cukier)
jest zalecany dla diabetyków.
Ksylitol uznano za substancję, która nie wywołuje próchnicy.
Jest on całkowicie bezpieczny niezależnie od spożywanej ilości dziennej.
Ksylitol wytwarza się naturalnie w organizmie człowieka w ilości ok. 15 g dziennie w procesach trawienia.
Nie jest przyczyną powstawania próchnicy, a jego spożycie może sprzyjać likwidacji płytki nazębnej oraz pomagać w leczeniu zakażenia jamy ustnej.
Zawartość opakowania: 1kg
Dystrybutor: Intenson, Pięć przemian
- Dostępność: Pre-order
Nowe produkty w ofercie
-
Zioła O.Klimuszko Krztusiec (Koklusz)
-
Glicine 800mg ( Glicyna ) Aminokwas 100 kaps. Vege
-
Balsam Jerozolimski na Gardło z Peawoślazem 32 tabletki Produkty Bonifraterskie
-
Cytykolina 60 kapsułek SFD
-
Zeń Szeń z Mleczkiem Pszczelim w Ampułkach Meridian Ginseng Royal Jelly
-
Digestive Pro 60 kapsułek Vege Allnutrition
-
Enzymy trawienne Digezyme 60 kapsułek Yango
-
Metale ciężkie Płyn 100ml EKOTOTU