Wyszukiwanie
Wyszukiwanie wg. zadanych kryteriów wyszukiwania
Wynik szukania produktów według zadanych kryteriów
Goryczka korzeń, Radix Gentianae lutea (surowiec konfekcjonowany)
Korzeń Goryczki (Radix Gentianae lutea)
Opkowanie 50g
Opkowanie 50g
Wiąz czerwony kora ( Ulmus rubra) 50g Nanga (zioła pojedyncze)
Wiąz czerwony kora ( Ulmus rubra) cięty/mielony 50g Nanga .
Nanga WIĄZ CZERWONY kora cięta/mielona 50g
Wiąz czerwony (Ulmus rubra) – rozłożyste drzewo z rodziny wiązowatych, dorastające do 20 metrów wysokości, o owalnych ząbkowanych liściach, które jesienią zmieniają swoją barwę na intensywnie czerwoną. Naturalnie występuje na południowo-środkowych obszarach Ameryki Północnej. Surowcem zielarskim jest kora, która obfituje w takie substancje czynne, jak: śluzy, kwas salicylowy, czy flawonoidy. Dawniej stosowany był przez miejscową ludność u osób o obniżonej odporności, dla wzmocnienia układu pokarmowego, a także jako środek łagodzący podrażnienia skóry. Współcześnie kora wiązu czerwonego ceniona jest przede wszystkim za swoje kojące działanie na błony śluzowe układu trawiennego oraz oddechowego. Kwas salicylowy i flawonoidy wykazują działanie łagodzące podrażnienia, a obecne w korze śluzy tworzą specjalna warstwę, chroniącą błony śluzowe przed następnymi uszkodzeniami.
Właściwości prozdrowotne:
Działa łagodząco na błony śluzowe układu pokarmowego i oddechowego.
Otacza błony śluzowe warstwą ochronną.
Składniki:
Kora wiązu czerwonego 100%.Wiąz czerwony dostępny w formie ciętej .Produkt najwyższej jakości!Kraj pochodzenia: USA.
Zalecany sposób użycia:
Wyciąg wodny: 4-5 g (około 2 płaskie łyżeczki) kory zalać szklanką wrzącej wody.Odstawić pod przykryciem na 20-30 minut. Szklankę takiego wyciągu należy spożywać w ciągu dnia małymi porcjami.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci!Po otwarciu produkt należy przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w ciemnym i chłodnym miejscu.
Przeciwwskazania:
Nie należy stosować w okresie ciąży i laktacji.
Część rośliny: kora
Tradycyjna medycyna: Ameryka Północna
Kraj pochodzenia: Chiny
Ostrzeżenia: nie stosować w ciąży, nie stosować podczas laktacji
Producent:Nanga
Nanga WIĄZ CZERWONY kora cięta/mielona 50g
Wiąz czerwony (Ulmus rubra) – rozłożyste drzewo z rodziny wiązowatych, dorastające do 20 metrów wysokości, o owalnych ząbkowanych liściach, które jesienią zmieniają swoją barwę na intensywnie czerwoną. Naturalnie występuje na południowo-środkowych obszarach Ameryki Północnej. Surowcem zielarskim jest kora, która obfituje w takie substancje czynne, jak: śluzy, kwas salicylowy, czy flawonoidy. Dawniej stosowany był przez miejscową ludność u osób o obniżonej odporności, dla wzmocnienia układu pokarmowego, a także jako środek łagodzący podrażnienia skóry. Współcześnie kora wiązu czerwonego ceniona jest przede wszystkim za swoje kojące działanie na błony śluzowe układu trawiennego oraz oddechowego. Kwas salicylowy i flawonoidy wykazują działanie łagodzące podrażnienia, a obecne w korze śluzy tworzą specjalna warstwę, chroniącą błony śluzowe przed następnymi uszkodzeniami.
Właściwości prozdrowotne:
Działa łagodząco na błony śluzowe układu pokarmowego i oddechowego.
Otacza błony śluzowe warstwą ochronną.
Składniki:
Kora wiązu czerwonego 100%.Wiąz czerwony dostępny w formie ciętej .Produkt najwyższej jakości!Kraj pochodzenia: USA.
Zalecany sposób użycia:
Wyciąg wodny: 4-5 g (około 2 płaskie łyżeczki) kory zalać szklanką wrzącej wody.Odstawić pod przykryciem na 20-30 minut. Szklankę takiego wyciągu należy spożywać w ciągu dnia małymi porcjami.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci!Po otwarciu produkt należy przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w ciemnym i chłodnym miejscu.
Przeciwwskazania:
Nie należy stosować w okresie ciąży i laktacji.
Część rośliny: kora
Tradycyjna medycyna: Ameryka Północna
Kraj pochodzenia: Chiny
Ostrzeżenia: nie stosować w ciąży, nie stosować podczas laktacji
Producent:Nanga
Przewód pokarmowy, układ oddechowy...
- 1