Wyszukiwanie
Wyszukiwanie wg. zadanych kryteriów wyszukiwania
Wynik szukania produktów według zadanych kryteriów
Maślan Sodu 550 mg (Kwas maslowy) 100 kaps.Vege Aliness (suplement diety)
Maślan Sodu w kapsułkach Vege, zawiera 550mg, opakowanie 100 kapsułek.
Microencapsulated Sodium Butyrate
Mikrokapsułki dojelitowe
Minimum substancji technologicznych, produkt nie zawiera dodatków tj stearynianu magnezu czy barwników.


Składniki:
1 kapsułka 2 kapsułki (porcja dzienna)
Maślan sodu w tym kwas masłowy 550 mg 170 mg 1100 mg 340 mg
Składniki: sól sodowa kwasu masłowego (maślan sodu) w postaci mikrokapsułek dojelitowych, otoczka mikrokapsułek (kwas stearynowy roślinny), otoczka kapsułki vege (hydroksypropylometyloceluloza).
Sposób spożycia: 1 kapsułka dwa razy dziennie (rano i wieczorem). Zaleca się stosować preparat przez okres co najmniej 3 miesięcy. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
Zaleca się stosowanie zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia.
Warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze pokojowej w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed wilgocią.
Zawartość opakowania: 100 kapsułek dojelitowych
Właściwości:
Maślan Sodu (kwas masłowy) jest podstawowym materiałem energetycznym dla nabłonka przewodu pokarmowego. Zastosowanie technologii mikrokapsułek, w przeciwieństwie do standardowych form kwasu masłowego, zabezpiecza przed całkowitym uwolnieniem kwasu masłowego w górnym odcinku przewodu pokarmowego i pozwala na dostarczenie go do jelita cienkiego i grubego. Mikrokapsułka przechodzi z treścią pokarmową do jelita cienkiego i dalej do grubego, gdzie uwalniane są kolejne ilości maślanu sodu. Skład mikrokapsułki jest tak dobrany, aby proces uwalniania maślanu sodu odbywał się na całej długości jelita cienkiego i grubego.
Maślan sodu marki Aliness jako jedyny produkt na rynku do procesu otoczkowania substancji czynnej używa kwasu stearynowego, a nie utwardzonego oleju palmowego. Kwas stearynowy jest naturalnie występującym kwasem tłuszczowym, który ze względu na swoją specyfikę nie może być już poddany reakcji uwodornienia/utwardzenia, gdyż jest kwasem nasyconym.
Kwas stearynowy otoczki jest pochodzenia roślinnego i jest całkowicie naturalny.
Producent:
MedicaLine
Ostrowiec 150
05-480 Karczew
Microencapsulated Sodium Butyrate
Mikrokapsułki dojelitowe
Minimum substancji technologicznych, produkt nie zawiera dodatków tj stearynianu magnezu czy barwników.


Składniki:
1 kapsułka 2 kapsułki (porcja dzienna)
Maślan sodu w tym kwas masłowy 550 mg 170 mg 1100 mg 340 mg
Składniki: sól sodowa kwasu masłowego (maślan sodu) w postaci mikrokapsułek dojelitowych, otoczka mikrokapsułek (kwas stearynowy roślinny), otoczka kapsułki vege (hydroksypropylometyloceluloza).
Sposób spożycia: 1 kapsułka dwa razy dziennie (rano i wieczorem). Zaleca się stosować preparat przez okres co najmniej 3 miesięcy. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
Zaleca się stosowanie zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia.
Warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze pokojowej w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed wilgocią.
Zawartość opakowania: 100 kapsułek dojelitowych
Właściwości:
Maślan Sodu (kwas masłowy) jest podstawowym materiałem energetycznym dla nabłonka przewodu pokarmowego. Zastosowanie technologii mikrokapsułek, w przeciwieństwie do standardowych form kwasu masłowego, zabezpiecza przed całkowitym uwolnieniem kwasu masłowego w górnym odcinku przewodu pokarmowego i pozwala na dostarczenie go do jelita cienkiego i grubego. Mikrokapsułka przechodzi z treścią pokarmową do jelita cienkiego i dalej do grubego, gdzie uwalniane są kolejne ilości maślanu sodu. Skład mikrokapsułki jest tak dobrany, aby proces uwalniania maślanu sodu odbywał się na całej długości jelita cienkiego i grubego.
Maślan sodu marki Aliness jako jedyny produkt na rynku do procesu otoczkowania substancji czynnej używa kwasu stearynowego, a nie utwardzonego oleju palmowego. Kwas stearynowy jest naturalnie występującym kwasem tłuszczowym, który ze względu na swoją specyfikę nie może być już poddany reakcji uwodornienia/utwardzenia, gdyż jest kwasem nasyconym.
Kwas stearynowy otoczki jest pochodzenia roślinnego i jest całkowicie naturalny.
Producent:
MedicaLine

Ostrowiec 150
05-480 Karczew
Jelita, żołądek, przewód pokarmowy...
Boldo liście 100g (zioła i herbatki)
Boldo liście, opakowanie 100g, zioła na drogi żółciowe...
Boldo w liściach pochodzi z wiecznie zielonego drzewa, krzewu z południowej Ameryki. Dochodzi nawet do 8 metrów wysokości. Najwięcej drzewek rośnie w Peru, Boliwii, Chile czy Ekwadorze.
Medycyna naturalna zaleca liście Boldo do stosowania dla zdrowia:
dróg żółciowych, przewodu pokarmowego, dla polepszenia trawienia, przy grzybicach i pasożytach, dla relaksu i uspokojenia.
Jak parzyć? 1 łyżeczkę zalać szklanką wrzątku, parzyć pod przykryciem około 15 minut. Popijać 2 razy dziennie podczas posiłków.
Liście Boldo mogą być wykorzystywane jako przeprawa do potraw rybnych, zup, mięs jak również do aromatyzowania herbat ziołowych.
UWAGI: nie należy długotrwale stosować Boldo, nie mogą stosować kobiety w ciąży i karmiące. Nie mogą stosować osoby z chorobami nerek i przewlekłymi schorzeniami wątroby.
Boldo w liściach pochodzi z wiecznie zielonego drzewa, krzewu z południowej Ameryki. Dochodzi nawet do 8 metrów wysokości. Najwięcej drzewek rośnie w Peru, Boliwii, Chile czy Ekwadorze.
Medycyna naturalna zaleca liście Boldo do stosowania dla zdrowia:
dróg żółciowych, przewodu pokarmowego, dla polepszenia trawienia, przy grzybicach i pasożytach, dla relaksu i uspokojenia.
Jak parzyć? 1 łyżeczkę zalać szklanką wrzątku, parzyć pod przykryciem około 15 minut. Popijać 2 razy dziennie podczas posiłków.
Liście Boldo mogą być wykorzystywane jako przeprawa do potraw rybnych, zup, mięs jak również do aromatyzowania herbat ziołowych.
UWAGI: nie należy długotrwale stosować Boldo, nie mogą stosować kobiety w ciąży i karmiące. Nie mogą stosować osoby z chorobami nerek i przewlekłymi schorzeniami wątroby.
Zioła Boldo na drogi żółciowe...
Wiąz czerwony kora ( Ulmus rubra) 50g Nanga (zioła pojedyncze)
Wiąz czerwony kora ( Ulmus rubra) cięty/mielony 50g Nanga .
Nanga WIĄZ CZERWONY kora cięta/mielona 50g
Wiąz czerwony (Ulmus rubra) – rozłożyste drzewo z rodziny wiązowatych, dorastające do 20 metrów wysokości, o owalnych ząbkowanych liściach, które jesienią zmieniają swoją barwę na intensywnie czerwoną. Naturalnie występuje na południowo-środkowych obszarach Ameryki Północnej. Surowcem zielarskim jest kora, która obfituje w takie substancje czynne, jak: śluzy, kwas salicylowy, czy flawonoidy. Dawniej stosowany był przez miejscową ludność u osób o obniżonej odporności, dla wzmocnienia układu pokarmowego, a także jako środek łagodzący podrażnienia skóry. Współcześnie kora wiązu czerwonego ceniona jest przede wszystkim za swoje kojące działanie na błony śluzowe układu trawiennego oraz oddechowego. Kwas salicylowy i flawonoidy wykazują działanie łagodzące podrażnienia, a obecne w korze śluzy tworzą specjalna warstwę, chroniącą błony śluzowe przed następnymi uszkodzeniami.
Właściwości prozdrowotne:
Działa łagodząco na błony śluzowe układu pokarmowego i oddechowego.
Otacza błony śluzowe warstwą ochronną.
Składniki:
Kora wiązu czerwonego 100%.Wiąz czerwony dostępny w formie ciętej .Produkt najwyższej jakości!Kraj pochodzenia: USA.
Zalecany sposób użycia:
Wyciąg wodny: 4-5 g (około 2 płaskie łyżeczki) kory zalać szklanką wrzącej wody.Odstawić pod przykryciem na 20-30 minut. Szklankę takiego wyciągu należy spożywać w ciągu dnia małymi porcjami.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci!Po otwarciu produkt należy przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w ciemnym i chłodnym miejscu.
Przeciwwskazania:
Nie należy stosować w okresie ciąży i laktacji.
Część rośliny: kora
Tradycyjna medycyna: Ameryka Północna
Kraj pochodzenia: Chiny
Ostrzeżenia: nie stosować w ciąży, nie stosować podczas laktacji
Producent:Nanga
Nanga WIĄZ CZERWONY kora cięta/mielona 50g
Wiąz czerwony (Ulmus rubra) – rozłożyste drzewo z rodziny wiązowatych, dorastające do 20 metrów wysokości, o owalnych ząbkowanych liściach, które jesienią zmieniają swoją barwę na intensywnie czerwoną. Naturalnie występuje na południowo-środkowych obszarach Ameryki Północnej. Surowcem zielarskim jest kora, która obfituje w takie substancje czynne, jak: śluzy, kwas salicylowy, czy flawonoidy. Dawniej stosowany był przez miejscową ludność u osób o obniżonej odporności, dla wzmocnienia układu pokarmowego, a także jako środek łagodzący podrażnienia skóry. Współcześnie kora wiązu czerwonego ceniona jest przede wszystkim za swoje kojące działanie na błony śluzowe układu trawiennego oraz oddechowego. Kwas salicylowy i flawonoidy wykazują działanie łagodzące podrażnienia, a obecne w korze śluzy tworzą specjalna warstwę, chroniącą błony śluzowe przed następnymi uszkodzeniami.
Właściwości prozdrowotne:
Działa łagodząco na błony śluzowe układu pokarmowego i oddechowego.
Otacza błony śluzowe warstwą ochronną.
Składniki:
Kora wiązu czerwonego 100%.Wiąz czerwony dostępny w formie ciętej .Produkt najwyższej jakości!Kraj pochodzenia: USA.
Zalecany sposób użycia:
Wyciąg wodny: 4-5 g (około 2 płaskie łyżeczki) kory zalać szklanką wrzącej wody.Odstawić pod przykryciem na 20-30 minut. Szklankę takiego wyciągu należy spożywać w ciągu dnia małymi porcjami.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci!Po otwarciu produkt należy przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w ciemnym i chłodnym miejscu.
Przeciwwskazania:
Nie należy stosować w okresie ciąży i laktacji.
Część rośliny: kora
Tradycyjna medycyna: Ameryka Północna
Kraj pochodzenia: Chiny
Ostrzeżenia: nie stosować w ciąży, nie stosować podczas laktacji
Producent:Nanga
Przewód pokarmowy, układ oddechowy...
- 1