Olej z uczepu trójlistkowego

    15,95 zł
    Opinie (0)
    Ilość:

    Olej z uczepu trójlistkowego do pielęgnacji skóry to naturalny środek
    kosmetyczny do skóry wrażliwej, skłonnej do alergii.

    W jego skład wchodzą:

     

    • flawonoidy
    • kumaryny
    • garbniki
    • olejek eteryczny
    • karetonoidy
    • kwasy organiczne
    • sole mineralne i witaminę C


    Olej z uczepu trójlistkowego stymuluje przemianę materii w komórkach, likwiduje
    zaczerwienienia,

    świąd, stany zapalne, zapobiega podrażnieniom, przywraca skórze jędrność i
    świeżość.



    Zastosowanie:

     

    • stany zapalne skóry
    • wypryski alergiczne
    • trądzik
    • łuszczyca
    • odparzenia
    • łojotokowe zapalenie skóry
    • łupież
    • demakakijaż twarzy i rzęs (odżywia i wzmacnia)




    Sposób użycia: do codziennej pielęgnacji twarzy i ciała naniesć niewielką ilość
    oleju i delikatnie wmasować.

    Przy swędzeniu, stanach zapalnych skóry wacikiem nasączonym olejem smarować
    zmienione chorobowo miejsca 2-3 razy dziennnie.

    Do pielęgnacji skóry głowy dwa razy w tygodniu niewielką ilość oleju wetrzeć we
    włosy 20-30 minut przed myciem.

    Do pielęgnacji skóry niemowląt zalecane są kąpiele 10 ml oleju dodać na wanny
    wody.

    Do demakijażu na zmoczony w ciepłej wodzie wacik nanieść 2-3 krople oleju i
    delikatnie oczyścić

    skórę twarzy, powiek oraz rzęsy.



    Skład (INCI): Bidens Tripartita Leaf Oil Extact.



    Zawartość opakowania: 100 ml.



    Preparat zarejestrowany w KSIOK, Nr.RK339578/2012



    Producent: Nami Sp. z o.o.


    Zobacz też

      Zapisz opinię

      Informacja: Nie używaj znaczników HTML przy wprowadzaniu tekstu.
        

      Termin realizacji zamówienia

      (Termin realizacji do 7 dni roboczych.)