Dla dzieci

Sortuj :  
Olej z Uczepu na podrażnienia

Olej z Uczepu Trójlistkowego

Olej z Uczepu to jeden bardziej poszukiwanych preparatów zawierających: flawonoidy, kumaryny, garbniki, olej eteryczny, karotenoidy, polisacharydy, kwasy organiczne,  sole  mineralne, witaminę C i inne związki.

Olejek z Uczepu Trójlistkowego naturalny środek kosmetyczny do pielęgnacji skóry wrażliwej, skłonnej do alergii. To nowość na polskim rynku!

 
WŁAŚCIWOŚCI:
Likwiduje zaczerwienienia, swędzenie i suchość skóry, przywraca skórze jędrność i świeżość, zapobiega podrażnieniom. Idealny do pielęgnacji delikatnej skóry dziecięcej.


WSKAZANIA DO STOSOWANIA:
Sucha , ściągnięta skóra
Skóra podrażniona, zaczerwieniona.
Skóra z tendencją do występowania trądziku
Do pielęgnacji  i kojenia skóry po opalaniu.
Łojotokowe zapalenie skóry głowy.
Demakijaż  twarzy i rzęs (jednocześnie odżywia i wzmacnia).
Pielęgnacja skóry niemowląt.
Olejek z Uczepu Trójlistkowego przeznaczony jest wyłącznie do użytku zewnętrznego
.
Uwaga ! Nie należy stosować w wypadku stwierdzenia uczulenia.

Jak używać Olejek z Uczepu?

- w stanach swędzenia, stanach zapalnych skóry zwilżonym tamponem smarować zmienione chorobowo miejsca 2 do 3 razy dziennie.
- do pielęgnacji skóry głowy należy 2 razy w tygodniu wetrzeć niewielką ilość oleju oraz wmasować we włosy 20 do 30 minut przed myciem głowy.
- podczas codziennej pielęgnacji ciała, twarzy – niewielką ilość Olejku z Uczepu wmasować delikatnie w skórę .
- można stosować do demakijażu – na zmoczony w ciepłej wodzie tampon nanieść 2 do 3 kropli oleju i delikatnie zmyć powieki, rzęsy, brwi oraz resztki makijażu ze skóry twarzy.
- Olejek z Uczepu trójlistkowego nadaje się również do pielęgnacji delikatnej skory niemowląt i do kąpieli. 10 ml olejku dodać do wanny wody.
Opakowanie zawiera 100 ml olejku z uczepu.
Zarejestrowany SIOK RK 339578/2012

Do koszyka
15,95 zł
Olej z uczepu trójlistkowego

Olej z uczepu trójlistkowego do pielęgnacji skóry to naturalny środek
kosmetyczny do skóry wrażliwej, skłonnej do alergii.

W jego skład wchodzą:

 

  • flawonoidy
  • kumaryny
  • garbniki
  • olejek eteryczny
  • karetonoidy
  • kwasy organiczne
  • sole mineralne i witaminę C


Olej z uczepu trójlistkowego stymuluje przemianę materii w komórkach, likwiduje
zaczerwienienia,

świąd, stany zapalne, zapobiega podrażnieniom, przywraca skórze jędrność i
świeżość.



Zastosowanie:

 

  • stany zapalne skóry
  • wypryski alergiczne
  • trądzik
  • łuszczyca
  • odparzenia
  • łojotokowe zapalenie skóry
  • łupież
  • demakakijaż twarzy i rzęs (odżywia i wzmacnia)




Sposób użycia: do codziennej pielęgnacji twarzy i ciała naniesć niewielką ilość
oleju i delikatnie wmasować.

Przy swędzeniu, stanach zapalnych skóry wacikiem nasączonym olejem smarować
zmienione chorobowo miejsca 2-3 razy dziennnie.

Do pielęgnacji skóry głowy dwa razy w tygodniu niewielką ilość oleju wetrzeć we
włosy 20-30 minut przed myciem.

Do pielęgnacji skóry niemowląt zalecane są kąpiele 10 ml oleju dodać na wanny
wody.

Do demakijażu na zmoczony w ciepłej wodzie wacik nanieść 2-3 krople oleju i
delikatnie oczyścić

skórę twarzy, powiek oraz rzęsy.



Skład (INCI): Bidens Tripartita Leaf Oil Extact.



Zawartość opakowania: 100 ml.



Preparat zarejestrowany w KSIOK, Nr.RK339578/2012



Producent: Nami Sp. z o.o.

Do koszyka
25,90 zł
na stronę      1 - 9 z 9
  • 1