Grupa MTS

Sortuj:  
Najbardziej poszukiwany olej z czarnuszki..
Do koszyka
39,99 zł
Znakomity produkt, niedrogi, polski, sprawdzony.
Do koszyka
29,99 zł
Znakomie zioło w postaci herbatki z dużą ilością kwiatków. Naprawdę polecamy!
Do koszyka
14,99 zł
Tamanu olejek balsam dla skóry.
Do koszyka
25,00 zł
Olejek marchewkowy, dla skóry bardzo zdrowy.
Do koszyka
19,99 zł
Znakomity olejek do ciała, twarzy i włosów. Bardzo wydajny.
Do koszyka
32,00 zł
Poszukiwana wielce przez naszych Klientów
(shea butter, masłosz, masło karite, masło galam)
Olejek z Czarnego Kminku (Czarnuszki)MTS (oleje i olejki)


Olej z czarnuszki ( czarnego kminku) zawiera olej tłoczony na zimno, pochodzi z Egiptu.

Nazywany złotem Faraonów, łagodzi stany zapalne, alergie, schorzenia układu pokarmowego.


Olej do spożycia jak i do użytku zewnętrznego.

Więcej o Czarnuszce i oleju z czarnego kminku . (http://zielarnia.com.pl/czarnuszka-zaczarowane-ziarenka/)

Opakowanie 250ml

Producent Granum

Najbardziej poszukiwany olej z czarnuszki..
Do koszyka
39,99 zł
Kwas Hialuronowy 3% 30ml-serum MyVita
Kwas Hialuronowy o stężeniu 3%, opakowanie 30ml.

Trójaktywny kwas Hialuronowy 3%, opakowany w w ciemną buteleczkę farmaceutyczną.
Załączona precyzyjna pipeta ułatwiająca aplikację kwasu.

Do stosowania zewnętrznego, znakomity dla skóry dojrzałej, aplikowany na stany zagrożone utratą jędrności i zmarszczkami.

Kwasem Hialuronowym można wzbogacać kremy i balsamy do ciała aplikując kilka kropli do preparatów pielęgnacyjnych.

Wspomaga gojenie oparzeń i ran.

Regeneruje i wzmacnia włosy, aplikujemy po umyciu i nie spłukujemy.

Potrójny kwas hialuronowy w postaci roztworu o konsystencji żelu, tworzą trzy rodzaje kwasu HA o różnej masie cząsteczkowej:

Wielkocząsteczkowy HMW - wytwarza na powierzchni skóry delikatny, ochronny film, który zatrzymuje wilgoć oraz podnosi poziom nawilżenia warstwy rogowej naskórka. Jego właściwości powodują, że skóra jest jedwabista, miękka i gładka.

Małocząsteczkowy LMW - kwas ten wnika w warstwę rogową wykazując działanie nawilżające. Podwyższa przenikanie substancji czynnych, ochrania włókna kolagenowe, zapobiegając utracie elastyczności oraz jędnrości skóry.

Ultraniskocząsteczkowy SLMW - kwas ten przenika przez warstwę rogową naskórka docierając do skóry właściwej. Długotrwale nawilża, utrzymując się nawet po oczyszczeniu skóry (jest odporny na działanie detergentów zawartych w kosmetykach do twarzy).



Myvita
Znakomity produkt, niedrogi, polski, sprawdzony.
Do koszyka
29,99 zł
Chlorek magnezu (magnez płatki) (witaminy i minerały)
Chlorek magnezu sześciowodny w płatkach.
Opakowanie 500g

Magnez to pierwiastek występujący w naszym organizmie, bez niego może zachodzić do zaburzenia prawidłowej fizjologii np między innymi, układu krążenia.
Magnez bardzo dobrze jest przyswajalny przez komórki skóry. Kąpiele z zawartością magnezu, doskonale relaksują i uzupełniają jego braki w organizmie.

Jak zastosować chlorek magnezu?
Proponowaną formą stosowania Chlorku Magnezu jest kąpiel. Do wanny z ciepłą wodą dodajemy 1-2 szklanki Chlorku Magnezu. Tak przygotowaną kąpiel bierzemy około 20-30 minut. Podczas kąpieli z chlorkiem magnezu nie używamy żadnych dodatkowych kosmetyków ani substancji (mydło, płyny do kąpieli, itp...) Po zakończonej kąpieli spłukujemy całe ciało pod prysznicem. Zaleca się też moczenie stóp w ciepłej wodzie z dodatkiem Chlorku Magnezu. Do 3-4 litrów wody wsypujemy około 1 szklankę Chlorku Magnezu i moczymy stopy przez okres 20-30 minut. Zabieg powtarzamy przez 14 dni dwa razy dziennie (rano i wieczorem).


Przeciwwskazania

hipermagnezamia, niewydolność nerek, stosowanie leków przeciwzakrzepowych, hipotomia, uczulenie na magnez.

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla dzieci. Produkt silnie higroskopijny.

Do koszyka
11,50 zł
Schizandra, Wu Wei Zi, Cytryniec chiński (owoce konfekcjonowane 250g)

Schizandra (Schizandra chinensis) - Cytryniec chiński

znany również pod nazwami: Wu Wei Zi (pięć smaków), O Mi Cha, Magnolia wine

Opakowanie zawiera sproszkowane owoce suche.

Opakowanie 250g

Sposób spożycia : : 5-10g 1-2 razy dziennie.
Producent MTS

Do koszyka
28,00 zł
Masło kakaowe MTS (oleje i olejki, 179,90zł/1l)

Masło kakaowe MTS- opis

Masło kakaowe to naturalny tłuszcz powstały z owoców kakaowca. Jest absolutnie z godne z PH skóry, a przez to wspaniale przyswajane przez nią.

Masło kakaowe w pierwotnej konsystencji swej twarde, w zetknięciu ze skórą topi się. Posiada delikatny aromat kakaowy, naturalną barwę od beżu do brązu.

Jak działa masło kakaowe? (właścowości)
Otóż wykazuje ono działanie nawilżające, antyoksydacyjne, relaksujące, przeciwzmarszczkowe, odmładzające, rewitalizujące, wygładzające.

Używane może być jak balsam lub krem, jako odżywka do ust, do masażu, do opalania, jako komponenet do produkcji kosmetyków.
Znakomicie się sprawdza do kąpieli, używamy 1 łyżkę stołową masełka kakaowego na wannę gorącej wody.

Opakowanie 100g

MTS
Wyprzedane
17,99 zł
Gojnik (Sideritis scardica) (surowiec konfekcjonowany)

Popularnie zwany też Szałwią Libańską lub Herbatą Górską »(tu więcej), uznawany jest za tradycyjny ziołowy napój bałkański, a w medycynie ludowej od dawna ceniony za swoje walory smakowe i właściwości lecznicze. Napar z tego ziela ma kojący, balsamiczny zapach i charakterystyczny korzenny smak.


Zawartość opakowania: 50g

Kraj pochodzenia: Grecja

Producent: Astron


Znakomie zioło w postaci herbatki z dużą ilością kwiatków. Naprawdę polecamy!
Do koszyka
14,99 zł
Olej z Tamanu 50ml
Tamanu Olejek-50ml

Olejek Tamanu do olej z orzechów drzewa Tamanu (Calophyllum Inophyllum lub Calophyllum Tacamahaca) którego działanie lecznicze odkryła 1920 roku, Siostra Marie-Suzanne, stwierdzając jego niezwykłą moc w leczeniu trądu.

Olej Tamanu wykorzystywany jest w leczeniu :

zmian skórnych,
nerwobóli, bólach reumatycznych i artretycznych.
ran
oparzeń i poparzeń słonecznych
odparzeń,
blizn
owrzodzeń

Ponadto olej z Tamanu wykazuje działanie:

regeneracyjne
bakteriobójcze
przeciwzapalne
gojące
przeciwzmarszczkowe i wygładzające
przy trądziku
w przebarwieniach skóry
w opryszczce
przy rozstępach
przy zaburzeniach krążenia krwi (żylaki)
przy pękających naczynkach krwionośnych

Olej z drzewa Tamanu : opakowanie 50ml
Tamanu olejek balsam dla skóry.
Do koszyka
25,00 zł
Olej z marchwi, marchewkowy olejek (oleje, olejki)
Olej z marchwi, marchewkowy olejek

Olej z marchwi wytwarzany jest w procesie destylacji parowej nasion marchewki zwyczajnej (Daucus carota).
Stosowany jest jako znakomity antyutleniacz i bogate źródło witaminy A.
Ponadto zawiera karoten, karotol, kamfen, octan geranylu, luteolinę oraza wiele innych cennych substancji biologicznie czynnych.

Olejek marchewkowy wykazuje działanie przciwstarzeniowe, przeciwzapalne, oczyszczające, antynowotworowe, odmładzające.
Olej z marchwi doskonale chroni skórę przed promieniowaniem UV, ponadto zawarta w nim wit. E (tokoferol) zapobiega oparzeniom skóry i łagodzi ich ewentualne leczenie.

Opakowanie 50ml

ETJA/SUNNIVAMED
Olejek marchewkowy, dla skóry bardzo zdrowy.
Do koszyka
19,99 zł
Olejek jojoba
Olejek Jojoba Golden- opakowanie 100ml

ZNakomity olejek do pielęgnacji ciała, skóry twarzy, łagodzi skórę, nie alergizuje, moze być używany przez osoby ze skłonnościami do stanów atopowych i alergii.

Skutecznie broni komórki skóry przed utratą wody.

Doskonale nadaje się do regeneracji zniszczonych włosów, przesuszonych zabiegami fryzjerskimi.


Oto dwa z wielu zastosowań olejku Jojoba:

Do wzmocnienia cebulek włosowych, wstrzymania wypadania włosów, przy łupieżu, do pielęgnacji skóry głowy:

3-4 razy w tygodniu niewielką ilość oleju intensywnie wcierać w skórę głowy przez 5 min. Po 30 min. zmyć ciepłą wodą z łagodnym szamponem.
Do regeneracji włosów:

1-2 razy w tygodniu tamponem nałożyć olej na włosy i rozczesać rzadkim grzebieniem w celu równomiernego rozprowadzenia. Głowę owinąć ręcznikiem lub założyć czepek foliowy. Po 30 min. zmyć ciepłą wodą z łagodnym szamponem.
Do pielęgnacji twarzy oraz całego ciała:

Dokładnie nasmarować olejem ciało, lekkimi masującymi ruchami wetrzeć olej w skórę twarzy, szczególnie pod oczami. W pielęgnacji twarzy zabieg jest wskazany codziennie.






Znakomity olejek do ciała, twarzy i włosów. Bardzo wydajny.
Do koszyka
32,00 zł
Szczeć pospolita korzeń-250g (zioła )

Szczeć pospolita korzeń (Dispacus silvester Huds.)

Skład: korzeń szczeci pospolitej

Sposób stosowania: 1 łyżeczkę produktu zalać 1 szklanką wody i gotować 5 minut, następnie przecedzić. Pić 3 filiżanki dziennie pomiędzy posiłkami (na pusty
żołądek).

Zawartość opakowania: 250g

Producent: MTS- Polska



Leksykon

Szczeć pospolita - opis rośliny


Szczeć pospolita to gatunek rośliny z rodziny szczeciowatych. Rodzimym obszaremwystępowania jest Europa, Azja Zachodnia i Ameryka Północna. Jest dużą roślinązielną o sztywnej, kolczastej łodydze osiągającą nawet 2 m wysokości.

Głównymi składnikami czynnymi w korzeniu szczeci są:
- kwasy fenolowe (kawowy, chlorogenowy, chinowy)
- irydoidy:
- trójterpeny (kwas ursolowy)
- alkaloidy
- saponiny

Szczeć wykazuje działanie:
- przeciwbakteryjne bakteriostatyczne,
- ochronne na miąższ wątroby (hepatoprotekcyjne),
- przeciwzapalne
- immunostymulujące
- przeciwreumatyczne

Poszukiwana wielce przez naszych Klientów
Masło shea (karite,galam) (oleje i olejki)
Masło Shea opakowanie 200ml - inne nazwy zwyczajow to : shea butter, masłosz, masło karite lub masło galam. 


Masło Shea jest otrzymywane z drzew Masłosza, zwanego również drzewem życia.
Działa przeciwstarzeniowo. Stosuje się go do masażu ciała, do liftingu. Wzmacnia też włosy (stosowane jest na końcówki włosów).

Przeznaczone jest masło Shea do skóry suchej i atopowej. Zawiera witaminy E i F oraz naturalne filtry chroniące skórę przed promieniowaniem UVA i UVB. 


MTS
3fx
(shea butter, masłosz, masło karite, masło galam)
Olej ze słodkich migdałów
Olejek ze słodkich Migdałów - 50ml

Do masażu lub jako olejek bazowy.


MTS
Do koszyka
13,99 zł
na stronę      1 - 12 z 19