Nanga
To wydanie poszerzone, zaktualizowane, poprawione, w tłumaczeniu Alicji Głuszak.
To przewodnik po chorobie, dla wszystkich, którzy potrzebują wsparcia i poszerzenia swojej wiedzy na temat Boreliozy i jej koinfekcji.
Książka która łączy na podstawie badań naukowych, kuracje ziołami, dodatkami żywnościowymi z np antybiotykami. Łączy mądrze Naturę ze współczesnymi lekami.
Wydanie II, nowe-2021r.
"Każdy dotknięty Boreliozą, pacjenci, ich rodziny, lub praktycy lecznictwa, znajdą tę wnikliwą i obszerną książkę, jako niezbędny przewodnik po boreliozie i jej leczeniu. Niosąca nadzieję i zmieniająca życie książka." Wendy Leffel, lek. medycyny.
Opakowanie 50g
Herbata do parzenia.
Nanga
Składniki:
Szałwia czerwona korzeń (Salvia miltiorrhiza), prusznik amerykański korzeń (Ceanothus americanus), uczep owłosiony korzeń (Bidens pilosa), certyfikowany alkohol etylowy, woda destylowana, gliceryna roślinna. Zawartość etanolu w nalewce: 50%.
Sposób użycia:
Zalecane spożycie dla jednego preparatu:
1 porcja zakraplacza trzy razy dziennie. Porcję rozcieńcz w niewielkiej ilości wody lub przyjmuj podjęzykowo. 1 porcja zakraplacza (pipety) to około 0,5 ml.
Dzienna porcja jednego preparatu wynosi 1,5 ml.
Nie przekraczaj zalecanej dziennej porcji.
Przeciwskazania: Uczulenie na którykolwiek ze składników preparatu. Nie należy stosować u małych dzieci, kobiet w ciąży oraz karmiących piersią. Może być szkodliwy dla osób cierpiących na alkoholizm.
Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety oraz nie zastąpią zdrowego trybu Dystrybutor: Przemysław Figura NANGA
Co to jest Monolauryna? tu znajdziesz więcej informacji:»
Jest to związek chemiczny pozyskiwany z tłuszczu kokosowego i jego miąższu.
Monolauryna jest obecna również w mleku ssaków. Znana jest jako monolaurynian glicerolu.
Ostatnie badania nad Monolauryną wskazały na jej możliwości w przywracaniu harmonii w procesach zachodzących w organizmie człowieka.
100 kapsułek celulozowych.
Sposób spożycia: 1 kapsułka 2 razy dziennie. Nie przekraczać dziennej porcji przeznaczonej do spożycia.
Produkt wolny od chemii, wskazany dla wegan i wegetarian.
Buzdyganek naziemny, zioło wskazane dla mężczyzn.
Zaliczony do adaptogenów roślinnych.
Zawiera saponiny roślinne.
Ekstrakt jak dotychczas stwierdzono:
wspiera męskie libido i płodność
harmonizuje potencje
dodaje witalności i energii
poprawia samopoczucie
podnosi odporność na stres
polepsza krążenie krwi
Jak spożywać?
1-2 kapsułek dziennie.
Uwagi: Produkt tylko dla dorosłych! Nie dla Kobiet w ciąży i karmiących. Nie dla osób uczulonych na którykolwiek ze składników produktu.
Nanga
Tahuari » i Vilcacora » nalewka 1:1
Nalewka z Vilcacory i Pau d’arco to skoncentrowany wyciąg alkoholowy, nie zawiera żadnych dodatków ani konserwantów (oprócz alkoholu). Do sporządzenia nalewki zostały wykorzystane surowce o najwyższej jakości, które zostały sprowadzone z Peru.
Jak spożywać?
2 porcje zakraplacza 1-2x dziennie na czczo lub według wskazań zielarza-fitoterapeuty lub naturopaty.
Porcję rozcieńczyć w 1/2 szklanki wody lub soku.
1 porcja zakraplacza (pipety) to około 0,5ml. Opakowanie zawiera 100 porcji (50ml) lub 200 porcji (100ml).
Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji
Zalecane dziennie spożycie (ZDS) nie zostało ustalone.
Suplementy diety nie zastąpią zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia.
Muira Puama - kora cięta - 50g
Muira Puama zwana "drzewem potencji" lub "viagrą Amazonii" w sposób naturalny wzmacnia organizm, poprawia funkcje układu odpornościowego oraz hormonalnego, przede wszystkim działa afrodyzyjnie wzmacniając libido zarówno u Pań jak i Panów, a związki zawarte w roślinie pozytywnie wpływają na problemy z zaburzeniami seksualnymi.
Skład: Muira Puama- kora cięta 100%
Napar wzmacniający: 1 łyżeczkę kory na szklankę wody, gotować na wolnym ogniu przez 15min., odcedzić. Pić 1/2 - 1 szklanki dziennie.
Napar afrodyzyjny: 1-2 łyżki stołowe preparatu gotować przez 15 min. w 1/2 L wody. Efekt działania jest odczuwalny po pół godziny.
Produkt nie zawiera konserwantów, barwników, sztucznych aromatów, glutaminianu sodu i chemii.
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są: gorczyca, seler, sezam zboża zawierające gluten.
Waga netto: 50g
Dystrybutor: Nanga
Opakowanie 50ml
SPOSÓB UŻYCIA
1 porcja zakraplacza do trzech razy dziennie.
Do użytku zewnętrznego.
1 miarka (nabranie pipety) to 15 kropli nalewki. 30 kropli mieści się w 1 ml.
SKŁAD
Tinctura Tanaceti 1:1
Kwitnące ziele wrotyczu, certyfikowany alkohol etylowy, woda destylowana, gliceryna roślinna
PRZECIWWSKAZANIA
Ciąża, karmienie piersią.
Interakcje
Nie stosować z lekami rozrzedzającymi krew.
BEZPIECZEŃSTWO
W badaniach na szczurach, którym podawano bardzo duże dawki (7 g/kg masy ciała) liofilizowanego wodnego ekstraktu z liści wrotyczu nie zaobserwowano działań niepożądanych. Niewielkie efekty niepożądane pojawiły się dopiero przy zwiększeniu dawki do 9 g/kg masy ciała.
Tak jak każda substancja zażyta w nieodpowiednich ilościach, również preparaty wrotyczu mogą powodować objawy zatrucia. Objawy przedawkowania: nudności, wymioty, biegunka, kichanie, zaczerwienienie twarzy, wzdęcia, nadmierne pocenie się, zaburzenia rytmu serca, halucynacje. W moczu pojawia się białko i krew.
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w zamkniętym opakowaniu w temperaturze pokojowej, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Chronić przed światłem i wilgocią. Osad jest zjawiskiem naturalnym.
Sida Acuta to roślina występująca w tropikach, najczęściej spotykana jest w Afryce, obu Amerykach, Australii i Azjii. Surowcem wykorzystywanym w ziołolecznictwie jest ziele (herba). Sida Acuta wyrasta do 1,5 m wysokości.
W skład Sida Acuta wchodzą mi:
- alkaloidy z grupy indochinolonów,t
- aniny,
- saponiny,
- glikozydy i flawonoidy,
- antrachinony, garbniki.
Składniki:
Ziele Sida acuta, certyfikowany alkohol etylowy, woda destylowana, gliceryna roślinna.
Zalecany sposób użycia
1 porcja zakraplacza do trzech razy dziennie.
1 porcja zakraplacza (pipety) to około 0,5 ml.
Do użytku zewnętrznego.
Sposób przechowywania
Przechowywać w chłodnym miejscu, bez dostępu światła, w miejscu niedostępnym dla dzieci.
Przeciwwskazania
Nie stosować podczas ciąży, karmienia piersią oraz u dzieci.
Nanga
Koci pazur, Vilcacora w nalewce 1:1 »
Opakowanie 50ml
Jak spożywać suplement diety Vilcacora w płynie?
1-2 porcje zakraplacza 2x dziennie lub według wskazań zielarza-fitoterapeuty lub naturopaty.
Porcję rozcieńczyć w 1/2 szklanki wody lub soku.
1 porcja zakraplacza (pipety) odpowiada 0,5ml. Opakowanie zawiera 100 porcji.
Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia.
Zalecane dziennie spożycie (ZDS) nie zostało ustalone.
Suplementy diety nie zastąpią zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia.
Uwagi:
Nie stosować w czasie ciąży i laktacji.
Nie spożywać jednocześnie z lekami przeciwzakrzepowymi lub skonsultować z lekarzem.
Korzeń szałwii czerwonej Salvia miltiorrhiza (zobacz też)», certyfikowany alkohol etylowy, woda destylowana, gliceryna roślinna. Zawartość etanolu w nalewce: 50%.
Sposób spożycia:
Zalecana dzienna porcja do spożycia: 1 porcja zakraplacza dwa lub trzy razy dziennie. Porcję rozcieńczyć w niewielkiej ilości wody lub przyjmować podjęzykowo. 1 porcja zakraplacza (pipety) to około 0,5 ml.
Zawartość w dziennej porcji: 1,5 ml wyciągu z szałwii czerwonej
*Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji.
Ten produkt zawiera ok. 200 mg alkoholu na porcję co odpowiada 5 ml piwa lub 2,1 ml wina
PRZECIWWSKAZANIA
Uczulenie na którykolwiek ze składników. Nie należy się stosować u małych dzieci, kobiet w ciąży oraz karmiących piersią. Może być szkodliwy dla osób cierpiących na alkoholizm.
SPOSÓB PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w zamkniętym opakowaniu w temperaturze pokojowej, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Chronić przed światłem i wilgocią. Osad jest zjawiskiem naturalnym.
Część rośliny: korzeń
Ostrzeżenia: Nie stosować w ciąży, Nie stosować podczas laktacji, Nie stosować u małych dzieci, Stosować rozcieńczony, Zawiera alkohol
Znakomite zioło dodające energii, sił witalnych, odporności, dla osób żyjących w pośpiechu i stresie.
Różenie górski » więcej info
Jak sporządzić napar?
Napar
1 płaską łyżkę rozdrobnionego korzenia zalać świeżo zagotowaną, ale lekko przestygniętą wodą (80-85°C) i pozostawić do naciągnięcia na 4-5h albo na noc, po czym przecedzić. Spożywać 1 napar dziennie podzielony na 2-3 porcje. Dla poprawienia smaku można dodać miód lub sok owocowy.
50g
Nanga