AstaZine® Astaksantyna 12 mg (30 kapsułek) - suplement diety

suplement diety

Komfort dla oczu, wzroku...Najsilniejsza dawka!
Opinie ( 0 )
AstaZine® Astaksantyna aż 12 mg (30 kapsułek) - suplement diety

AstaZine to aż 12mg Astaksantyny w kapsułce!



Astaksantyna jest najsilniejszym poznanym dotąd przeciwutleniaczem. To ksantofilowy pigment pochodzący z alg Haematococcus Pluvialis. W przyrodzie występuje w wielu organizmach, nadając im charakterystyczny różowy i czerwony kolor.

Łososie, krewetki a także flamingi swoją piękną barwę zawdzięczają właśnie astaksantynie. Badania wykazały, że organizmy zawierające astaksantynę mogą przeżyć o wiele dłużej w niesprzyjających warunkach środowiska.

                             
Opakowanie: 30 kapsułek

AstaZine® to wynik wieloletnich badań oraz ogromne inwestycje w budowę hodowli naturalnej astaksantyny. Produkt AstaZine® jest pozyskiwany z alg Haematococcus pluvialis hodowanych w fotobioreaktorach rurowych. Do produkcji AstaZine® wykorzystywana jest woda pozyskiwana z Himalajów, poddawana odwróconej osmozie. Zapewnia to maksymalną czystość i bezpieczeństwo.

Korzyści:

- ekologiczne szklane opakowanie

- bez GMO

- nie zawiera glutenu

- zastrzeżona marka firmy Jinke Group USA Inc.

- produkt ogólnie uznawany za bezpieczny (GRAS) wg wytycznych amerykańskiej Agencji Żywności i Leków

- astaksantyna pozytywnie zweryfikowana przez NAXA

Składniki: astaksantyna (mikroalga Haematococcus pluvialis), nośnik: wysokiej jakości olej z krokosza barwierskiego (non-GMO), kapsułka: żelatyna (wolna od BSE), gliceryna, przeciwutleniacz: D-α-tokoferol naturalny.

Składniki: astaksantyna (mikroalga Haematococcus pluvialis), nośnik: wysokiej jakości olej z krokosza barwierskiego (non-GMO), kapsułka: żelatyna (wolna od BSE), gliceryna, przeciwutleniacz: D-α-tokoferol naturalny.

Porcja dzienna: 1 kapsułka

Opakowanie zawiera: 30 kapsułek

Skład w porcji dziennej (1 kapsułka)

Astaksantyna - z alg Haematococcus pluvialis


12 mg

AstaZine® jest zarejestrowanym znakiem Jinke Group USA Inc./Beijing Gingko Group Biological Technology Co., Ltd.

Sposób użycia: 1 kapsułka dziennie, podczas posiłku

Sposób przechowywania: przechowywać w zamkniętym opakowaniu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.

Uwagi: Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Nie należy stosować w przypadku nadwrażliwości na jakikolwiek składnik preparatu. Preparatu nie powinny stosować kobiety w ciąży, karmiące piersią oraz dzieci i młodzież poniżej 18 roku życia.

Producent: Kenay Sp. J.

O NAXA

W 2014r. powstała Natural Algae Astaxanthin Association (NAXA). Organizacja ma za zadanie promować, chronić i badać status prawny naturalnej astaksantyny pozyskiwanej z alg Haematococcus pluvialis wykorzystywanej w suplementach diety. Dodatkowo pomaga zrozumieć, że nie wszystkie produkty z astaksantyną są takie same, a badania naukowe przeprowadzone nad tym związkiem obejmują tylko naturalną astaksantyną. Organizacja wspiera firmy członkowskie, które zajmują się produkcja i badaniami nad naturalną astaksantyną pozyskiwaną w alg Haematococcus pluvialis, a także promuje jej korzystny wpływ na zdrowie.

Beijing Gingko Group to jedna z czterech firm na świecie, która została pozytywnie zweryfikowana przez NAXA.
SKŁADNIK I POCHODNE


OBECNOŚĆ W PRODUKCIE


OBECNOŚĆ W INNYCH PRODUKTACH PRODUKOWANYCH NA TEJ SAMEJ LINII PRODUKCYJNEJ

1


Zboża zawierające gluten (pszenica,orkisz, żyto, jęczmień, owies) i produkty pochodne


NIE


NIE

2


Skorupiaki i produkty pochodne


NIE


NIE

3


Jaja i produkty pochodne


NIE


NIE

4


Ryby i produkty pochodne


NIE


NIE

5


Orzeszki ziemne i produkty pochodne


NIE


NIE

6


Soja i produkty pochodne


TAK


TAK

7


Mleko i produkty pochodne (w tym laktoza)


NIE


NIE

8


Orzechy* i produkty pochodne


NIE


NIE

9


Seler i produkty pochodne


NIE


NIE

10


Gorczyca i produkty pochodne


NIE


NIE

11


Łubin i produkty pochodne


NIE


NIE

12


Mięczaki i produkty pochodne


NIE


NIE

13


Nasiona sezamu i produkty pochodne


NIE


NIE

14


Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniu więcej niż 10 mg /kg lub 10 mg / litr łącznie SO2


NIE


NIE

* migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Junglans regia), orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzechy pekan (Carya illinoinensis), orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), pistacje (Pistacia vera), orzechy makadamia lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia).

Zobacz też