VitaFram

Opis:
Olejek z oregano (Origanum vulgare), zwanej popularnie Lebiodką pospolitą wykazuje liczne właściwości prozdrowotne, które zawdzięcza naturalnym antyoksydantom. Wspiera funkcjonowanie układu immunologicznego. Ma działanie przeciwzapalne, przeciwgrzybicze i antybakteryjne. Olejek z oregano zatrzymuje rozwój w organizmie wszelkiego rodzaju drobnoustrojów dostających się tam wraz z nieświeżymi produktami, przeciwdziałając zatruciu, przeziębieniu lub grypie.
Zastosowanie:
Olejek z oregano zatrzymuje rozwój w organizmie wszelkiego rodzaju drobnoustrojów dostających się tam wraz z nieświeżymi produktami, przeciwdziałając zatruciu, przeziębieniu lub grypie. Oprócz tego właściwości, które posiada olejek z oregano, sprawiają, że doskonale sprawdza się on jako naturalny środek osłabiający oznaki starzenia się oraz zmniejszający dolegliwości bólowe pleców i stawów.

Ważne informacje:
Nie stosować w przypadku stwierdzenia nadwrażliwości na którykolwiek składnik preparatu. Nie zaleca się stosowania przez kobiety w ciąży i w okresie karmienia piersią.
Składniki:
Skład: 100% olejek z dzikiego oregano (Origanum Vulgare)
zawartość karwakrolu: min. 80%
Objętość netto: 10 ml
Sposób użycia: 1 kropla oleju z oregano na łyżeczkę oliwy, cukru, miodu lub soku (najlepiej pomidorowego ). Stosować 2 razy dziennie przed posiłkiem.(Wstrząsnąć buteleczką przed użyciem). Wskazane przyjmowanie probiotyków.
Zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia – 2 krople – zawiera 60 mg olejku z oregano.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Zalecane jest prowadzenie zbilansowanego i zróżnicowanego sposobu żywienia oraz zdrowego trybu życia.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
Sposób przechowywania:
Olejek należy przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w temperaturze pokojowej, w suchym i zacienionym miejscu.
Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych i wilgoci.
Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Olej kokosowy 500ml
Olej kokosowy zimnotłoczony (extra virgin) może być stosowany w celach kulinarnych, takich jak: smażenie, gotowanie lub do pielęgnacji skóry i włosów.
Palma kokosowa
Palma kokosowa nazywana jest drzewem życia z powodu wielu substancji odżywczych i lecznich jakie zawierają jej owoce.
Olej kokosowy tłoczony na zimno pozyskuje się z wysuszonego miąższu kokosa (kopry) poprzez mechaniczne wyciśnięcie.
Olej ten charakteryzuje się naturalnym, typowym dla kokosa, smakiem i zapachem.
Olej kokosowy nierafinowany
Olej kokosowy w temperaturze 23-27°C występuje w postaci stałej, przypominając na pierwszy rzut oka smalec.
Olej ten zawiera niewielkie ilości NNKT, dlatego jest bardzo mało wrażliwy na utlenianie, nie wymaga więc przechowywania w lodówce. Tym samym nie jest podatny na jełczenie.
Zastosowanie w kuchni:
- do pieczenia - użyj oleju kokosowego do wysmarowania formy do pieczenia, a także jako zamiennik margaryny w słodkich wypiekach
- do kanapek - jako zamiennik masła lub składnik past i smarowideł do chleba
- jako dodatek do potraw kuchni azjatyckiej - olej kokosowy doda daniom niepowtarzalny kokosowy aromat
- jako dodatek do owsianki, przedtreningowych szejków i deserów
- do smażenia placuszków, pankejków i naleśników
Ważne informacje (dotyczy stosowania w nadmiarze)
Skutki uboczne oleju kokosowego:
- podniesienie poziomu ciśnienia tętniczego
- przybieranie na wadze
- powodowanie biegunki
Tabela wartości odżywczych w 100g.
Wartość energetyczna 3700 kJ/900 kcal
Tłuszcz 100 g
w tym:
kwasy tłuszczowe nasycone 91 g
kwasy tłuszczowe jednonienasycone 7 g
kwasy tłuszczowe wielonienasycone 2 g
Węglowodany 0 g
- w tym cukry 0 g
Błonnik 0 g
Białko 0 g
Sól 0 g
*Referencyjna wartość do spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (2000 kcal/8400 kJ).
Skład: Olej kokosowy zimnotłoczony 100%.
Zawartość opakowania: 500ml
Producent: Vitafarm
Uwaga (wymagana przez GiS) nformacja o alergenach:
Produkt może zawierać sezam i różne orzechy
Askorbinian sodu czyli sól sodowa kwasu askorbinowego, ma postać bezzapachowego ziarnistego lub krystalicznego proszku o barwie białej, mającej skłonności do żółknięcia. Charakteryzuje się lekko słonawym smakiem. Askorbinian sodu pełni funkcję przeciwutleniacza, regulatora kwasowości oraz stabilizatora. Jeden gram askorbinianu sodu zawiera 889 mg kwasu askorbinowego (witamina C) i 111 mg sodu.
Wartość energetyczna w 100 g produktu - 0 kJ/ 0 kcal
Białko 0 g
Tłuszcze 0 g
Węglowodany 0 g
Błonnik 0 g
Sód 11, 61 g
MACA korzeń z Andów.
MACA - sproszkowany korzeń - 100 g
Maka roślina z Andów, przeznaczona jest dla osób osłabionych, po chorobach, intensywnie pracujących, bez energii i sił witalnych.
Składniki: maca - sproszkowany korzeń
Zalecana porcja dzienna: 2 łyżeczki dziennie
Sposób użycia: macę, dzięki uniwersalnej postaci jaką jest proszek można spożywać według uznania np. z jogurtem lub koktajlem warzywno-owocowym.
- 1