Oleje i olejki

Sortuj :  
Olej z Uczepu na podrażnienia

Olej z Uczepu Trójlistkowego

Olej z Uczepu to jeden bardziej poszukiwanych preparatów zawierających: flawonoidy, kumaryny, garbniki, olej eteryczny, karotenoidy, polisacharydy, kwasy organiczne,  sole  mineralne, witaminę C i inne związki.

Olejek z Uczepu Trójlistkowego naturalny środek kosmetyczny do pielęgnacji skóry wrażliwej, skłonnej do alergii. To nowość na polskim rynku!

 
WŁAŚCIWOŚCI:
Likwiduje zaczerwienienia, swędzenie i suchość skóry, przywraca skórze jędrność i świeżość, zapobiega podrażnieniom. Idealny do pielęgnacji delikatnej skóry dziecięcej.


WSKAZANIA DO STOSOWANIA:
Sucha , ściągnięta skóra
Skóra podrażniona, zaczerwieniona.
Skóra z tendencją do występowania trądziku
Do pielęgnacji  i kojenia skóry po opalaniu.
Łojotokowe zapalenie skóry głowy.
Demakijaż  twarzy i rzęs (jednocześnie odżywia i wzmacnia).
Pielęgnacja skóry niemowląt.
Olejek z Uczepu Trójlistkowego przeznaczony jest wyłącznie do użytku zewnętrznego
.
Uwaga ! Nie należy stosować w wypadku stwierdzenia uczulenia.

Jak używać Olejek z Uczepu?

- w stanach swędzenia, stanach zapalnych skóry zwilżonym tamponem smarować zmienione chorobowo miejsca 2 do 3 razy dziennie.
- do pielęgnacji skóry głowy należy 2 razy w tygodniu wetrzeć niewielką ilość oleju oraz wmasować we włosy 20 do 30 minut przed myciem głowy.
- podczas codziennej pielęgnacji ciała, twarzy – niewielką ilość Olejku z Uczepu wmasować delikatnie w skórę .
- można stosować do demakijażu – na zmoczony w ciepłej wodzie tampon nanieść 2 do 3 kropli oleju i delikatnie zmyć powieki, rzęsy, brwi oraz resztki makijażu ze skóry twarzy.
- Olejek z Uczepu trójlistkowego nadaje się również do pielęgnacji delikatnej skory niemowląt i do kąpieli. 10 ml olejku dodać do wanny wody.
Opakowanie zawiera 100 ml olejku z uczepu.
Zarejestrowany SIOK RK 339578/2012

Do koszyka
15,95 zł
Olejek z dziurawca(dziurawcowy)-100ml (oleje i olejki)
Olej dziurawcowy (Oleum Hyperici) działa przeciwzapalnie na skórę, antyseptycznie i gojąco. Przyśpiesza gojenie ran. Niestety zwiększa też wrażliwość na promienie słoneczne.


Uwaga:Nie stosuj w czasie dużego nasłonecznienia.Nie stosuj podczas terapii interferonem i chemioterapeutykami przeciwnowotworowymi.

Opakowanie 100ml
Do użytku zewnętrznego!
Do koszyka
23,00 zł
Pastylki z Olejkiem herbacianym i Porostem islandzkim.
Pastylki z Olejkiem herbacianym i Porostem islandzkim. 24pastylki.

Patylki te są jednym z niewielu produktów zawierającychOlejek z Drzewka herbacianego». Nader wszystko wskazany w okresach o jesienno-zimowych. Składniki pochodzą z certyfikowanych gospodarstw ekologicznych.

Składniki. Środek żelujący - guma arabska *, cukier *, syrop glukozowy *, miód * 5,4%, ekstrakt z mchu Islandia 1%,  olej z drzewa herbacianego * 0,25%, olejek eukaliptusowy, olejek miętowy, mentol, olej, olej słonecznikowy * 
Może zawierać śladowe ilości glutenu.

Uwaga: Produkt nie jest przeznaczony dla dzieci i osób z alergią na olejki eteryczne.
Wyjątkowe pastylki wspomagające układ oddechowy.
Do koszyka
11,99 zł
Oeparol Extra Odporność (suplement diety)

Oeparol Extra Odporność z kompleksem ImmunoRC

Oeparol Extra Odporność z kompleksem ImmunoRC to połączenie kwasów Omega-6 z
rutyną, witaminą C oraz naturalną witaminą E.



Olej z nasion wiesiołka zawiera aktywne biologicznie kwasy Omega-6, które
ogrywają istotną rolę w funkcjonowaniu organizmu, a nie są przez organizm
wytwarzane.



Witamina C zawarta w kompleksie ImmunoRC w połączeniu z naturalną witaminą E:
* wspomaga prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego
* zmniejsza objawy znużenia oraz zmęczenia, zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym
* wpływa na prawidłowe funkcjonowanie naczyń krwionośnych
* zapewnia ochronę komórek przed stresem oksydacyjnym



Oeparol Extra Odporność jest preparatem zalecanym w okresie jesienno-zimowym
oraz przy zwiększonej podatności na czynniki bakteryjne oraz wirusowe.



Sposób użycia: dorośli i młodzież 1 kapsułka 2 razy dziennie.

Kapsułki połykać w całości.



Skład 2 kapsułki:
* kwasy Omega-6 381,86 mg
* witamina C 120 mg
* rutyna 50 mg
* witamina E 6 mg



Przeciwwskazania: nie stosować w przypadku nadwrażliwości na składniki
preparatu. W przypadku ciąży, karmienia piersią lub stosowania leków
przeciwzakrzepowych konieczna jest wcześniejsza konsultacja lekarska.



Zawartość opakowania: 60 kapsułek.



Producent: Adamed Consumer Healthcare S.A.

Do koszyka
26,70 zł
Olejek grejpfrutowy (olejki i oleje)
Olejek grejpfrutowynaturalny. Wykazuje działanie przeciwtrądzikowe, rozświetlające skórę, relaksujące.

Opakowanie7ml/10ml
Do użytku zewnętrznego.
Do koszyka
9,99 zł
Olej z marchwi, marchewkowy olejek (oleje, olejki)
Olej z marchwi, marchewkowy olejek

Olej z marchwi wytwarzany jest w procesie destylacji parowej nasion marchewki zwyczajnej (Daucus carota).
Stosowany jest jako znakomity antyutleniacz i bogate źródło witaminy A.
Ponadto zawiera karoten, karotol, kamfen, octan geranylu, luteolinę oraza wiele innych cennych substancji biologicznie czynnych.

Olejek marchewkowy wykazuje działanie przciwstarzeniowe, przeciwzapalne, oczyszczające, antynowotworowe, odmładzające.
Olej z marchwi doskonale chroni skórę przed promieniowaniem UV, ponadto zawarta w nim wit. E (tokoferol) zapobiega oparzeniom skóry i łagodzi ich ewentualne leczenie.

Opakowanie 100ml

MTS/SUNNIVAMED
Olejek marchewkowy, dla skóry bardzo zdrowy.
Do koszyka
15,70 zł
Olejek bergamotkowy (do użytku zewnętrznego)

Olejek bergamotkowy

Zastosowanie: stany lękowe i depresyjne, zakażenie gardła, przeziębienie, grypa, katar i kaszel, trądzik, opryszczka, cellulitis, rany i skaleczenia, łuszczyca, liszaje, łojotok.
Do koszyka
14,80 zł
Olej z uczepu trójlistkowego

Olej z uczepu trójlistkowego do pielęgnacji skóry to naturalny środek
kosmetyczny do skóry wrażliwej, skłonnej do alergii.

W jego skład wchodzą:

 

  • flawonoidy
  • kumaryny
  • garbniki
  • olejek eteryczny
  • karetonoidy
  • kwasy organiczne
  • sole mineralne i witaminę C


Olej z uczepu trójlistkowego stymuluje przemianę materii w komórkach, likwiduje
zaczerwienienia,

świąd, stany zapalne, zapobiega podrażnieniom, przywraca skórze jędrność i
świeżość.



Zastosowanie:

 

  • stany zapalne skóry
  • wypryski alergiczne
  • trądzik
  • łuszczyca
  • odparzenia
  • łojotokowe zapalenie skóry
  • łupież
  • demakakijaż twarzy i rzęs (odżywia i wzmacnia)




Sposób użycia: do codziennej pielęgnacji twarzy i ciała naniesć niewielką ilość
oleju i delikatnie wmasować.

Przy swędzeniu, stanach zapalnych skóry wacikiem nasączonym olejem smarować
zmienione chorobowo miejsca 2-3 razy dziennnie.

Do pielęgnacji skóry głowy dwa razy w tygodniu niewielką ilość oleju wetrzeć we
włosy 20-30 minut przed myciem.

Do pielęgnacji skóry niemowląt zalecane są kąpiele 10 ml oleju dodać na wanny
wody.

Do demakijażu na zmoczony w ciepłej wodzie wacik nanieść 2-3 krople oleju i
delikatnie oczyścić

skórę twarzy, powiek oraz rzęsy.



Skład (INCI): Bidens Tripartita Leaf Oil Extact.



Zawartość opakowania: 100 ml.



Preparat zarejestrowany w KSIOK, Nr.RK339578/2012



Producent: Nami Sp. z o.o.

Do koszyka
15,95 zł
Olejek Ylang Ylang - uwodzi zapachem (do użytku zewnętrznego)

Olejek Ylang Ylang - uwodzi swoim zapachem.


Afrodyzjakowy olejek do masażu . Luksusowy olejek połączony z olejkiem cynamonowym stworzył uwodzicielską kompozycję zpachową, która pieści Twoje zmysły,
relaksuje i poprawia mikrocyrkulację w naczynkach krwinośnych.

Pielęgnuje skórę , pozostawiając ją jedwabiście gładka, a swoim fascynującym zapachem uwodzi i pobudza zmysły.

Przeznaczony dla osób dorosłych, do użytku zewnętrznego !

250 ml
Pełna egzotyka.
Do koszyka
12,99 zł
Oregano Olej - (Pure Oregano Oil 100%) (suplement diety,369,90zł/100ml)

Olejek z Oregano – 100% »

Pure Oregano Oil- olej zLebiodki (herba Origani),skuteczność i właściwości tego olejku wynikają głównie z obecności karwakrolu i tymolu w odpowiednich proporcjach.

Olejek ten zawiera wysokie, naturalne skupienie karwakrolu (80%) i niska tymolu (< 2%).

Jest to 100% olej, w naturalnej postaci bez dodatkowych składników np. oliwy !

Uwaga !

Należy go koniecznie rozcieńczyć przed użyciem w np. oliwie !!

Pure Oregano Oil jest pozyskiwany podczas destylacji, parą wodną, bez wykorzystania środków chemicznych.

Olejek pozyskiwany jest tylko z autentycznych gatunków Origanum vulgare, chemotyp karwakrolowy.

Składniki: 100% olejek z dzikiego oregano (Origanum vulgare)

Sposób użycia:1 kropla 2 razy dziennie – rozcieńczyć w oleju lub soku
W przypadku stosowania na skórę, także konieczne jest rozcieńczenie!

Objętość netto:10 ml

Kraj pochodzenia: Turcja

Do koszyka
36,99 zł
Olejek Pichtowy - odporność z Syberii (suplement diety)

Olejek Pichtowy (Oleum Pini sibiricum)

Olejek pichtowy pozyskiwany jest z młodych pędówjodły syberyjskiej, rosnącej na czystych ekologicznie terenach Syberii.
Dzięki temu charakteryzuje się bardzo dużą czystością oraz wysoką zawarością (ok. 35%) octanu bornylu, który jest jednym z najważniejszych związków czynnych tego olejku.

Olejek Pichtowy:
-wspiera organizm i jego naturalną odporność

Olejek Pichtowy nadaje się do stosowania:
- doustnego
- inhalacji
- kąpieli
- do masażu (łagodzi ból stawów i mięśni)

Sposób użycia:
Od 5 do 20 kropli na łyżeczce soku lub miodu jeden raz dziennie.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji (20 kropli) w ciągu dnia.

Przeciwwskazania:
Produkt nie jest zalecany dla kobiet w ciąży, karmiących piersią oraz dzieci do 4 roku życia. Nie należy także stosować w astmie oskrzelowej oraz obfitym "mokrym kaszlu".
Przeciwskazaniem jest także uczulenie na olejek pichtowy.

Zawartość opakowania: 50 ml.

Producent: Laboratoria Natury Sp. z o.o.

 


 

Na katar, do inhalacji i spożycia.
Do koszyka
23,95 zł
Moringa olej 50ml - olej z nasion Moringa (oleje i olejki, 399,80zł/1l)
Olej z nasion Moringa-tłoczony na zimno, opakowanie 50ml


Moringa to drzewo nazywane „Cudownym drzewem” , ze względu na to, iż każda z jego części jest niezwykle pożyteczna.



Jest ono wykorzystywane od przeszło 3000 lat w medycynie Ayurwedy.



Z nasion Moringi otrzymujemy niejełczejący olej, który wykorzystywany jest w kosmetyce, kuchni czy do produkcji np. farb.



Moringa bogata jest w witaminy, składniki odżywcze w takiej liczbie, że zaliczono ją do tzw. Super Żywności (superfood).



Nasiona Moringi mają też własności uzdatniające wodę pitną.

Jakie działanie ma Moringa ?


Odmładzające

antynowotworowe

nawilżające

homeostatyczne

antyseptyczne

przeciwzapalne


Co zawiera olej z nasion Moringa ?

Kwas oleinowy, małe stężenie wielonienasyconych kwasów tłuszczowych -1%, sterole: β- sitosterol (43- 49%), stigmasterol (17-21%), awenasterol (9-12%) oraz występujących w mniejszych ilościach klerosterol, 24- metylenocholesterol, 28- izoawenosterol ,tokoferole: α (zawartość mieszcząca się w przedziale 124-161), β (zaw. 84-104) i δ (zaw. 41- 56) i białka.


Jak stosować olej ?

Olej z moringi pomaga w przypadku małych obrażeń skórnych: zadrapań, siniaków, wysypek, ugryzień owadów i oparzeń i infekcji skórnych. Zapobiega również występowaniu wyprysków i przebarwień skórnych.

Olej można stosować do masażu lub do pielęgnacji po kąpieli.
 
Olej może być stosowany do celów kulinarnych.

Olej z nasion Moringi doskonale odżywia i nawilża włosy, zapobiega wypadaniu włosów, wzmacnia cebulki i działa przeciwłupieżowo.
Wmasuj kilka kropel we włosy i skórę głowy, pozostaw na 2-3godziny, następnie umyj włosy szamponem.

Olej można stosować bezpośrednio na skórę. Szczególnie polecany do skóry wrażliwej, suchej i popękanej, przywróci jej naturalną świeżość i elastyczność.
Na oczyszczoną skórę twarzy wmasuj 3-4 krople oleju.


Zmiękcza wysuszoną skórę i zapobiega utracie wilgoci, przynosi ukojenie dla spękanych ust, działa odżywczo na przesuszone włosy i skórę głowy. Pomocna w przypadku chorób skórnych, takich jak zapalenie skóry, egzema i łuszczyca. Łatwo się wchłania. Warto zastosować go również do masażu.














Moringa olej, najbardziej poszukiwany olej przez naszych Klientów.
Do koszyka
19,99 zł
na stronę      1 - 12 z 73